Ropa ut från taken att du inte är gayliberal!

Jag pratar ibland med vänner ur kyrkliga sammanhang. På senare tid har det ofta glidit in i diskussioner om homosexualitet och religion. Kanske är det den infekterade frågan om äktenskapet ska vara öppet för homosexuella eller inte som väcker så starka känslor. Men det slutar ibland i något som gärna återkommer:

Upprördheten över att homosexuella får ta så stor plats, får vara så provocerande, får tycka så mycket. Medan man som försvarare av äktenskapets helighet, som kristen, ska hålla tyst. Och acceptera att bli behandlad som mindre vetande.

Varför får jag inte säga att jag tycker det jag gör???

Jag har funderat. På om det verkligen är så?  Jag vill få säga: Men, gör det då. Säg vad du tycker. Vem hindrar dig?

Idag tänkte jag på det igen. Att, om man tillhör nån kristen gemenskap och vill få höra att man får tycka det man i just den församlingen plägar tycka, är det väl sannolikt att man gör det. Minst varje vecka. Ses alltså. och stärker varandra i sin uppfattning. Och ni är väl inte direkt få… Och det är väl er grundsyn som präglar lagstiftningen. Och tillämpningen. Ni kanske inte egentligen behöver allt det där medieutrymmet som så orättvist stjäls av ”bögligan”?

Jag måste väl få berätta att jag tror det är mot Guds vilja när två personer av samma kön lever tiillsammans och har sex med varandra.

Måste du det? Orkar du inte leva med dig själv annars? Känner du dig starkt övertygad att de två kommer förfela sina liv och kanske riskera sina eviga liv om du inte berättar detta för dem? ja. Då kanske du måste det. Vad vet jag… Men jag tror du kan vara övertygad om att inte många har missat den informationen. Homosexualitet är inte BARA en liten modenyck som ALLA vill vara med på. Det är ett sätt att vara som bryter mot den gängse normen och därför kostar. Det finns nämligen rätt många som ser sig skyldiga att upplysa om hur fel man är om man är tex homosexuell.

Och det där med alla. Inte är det direkt många människor som ser det som en livsgärning att berätta för allt och alla om sin sexuella läggning. Inte fler än dem man möter ute eller, i mitt fall, varje dag i skolan med bibeln i handen och citaten forsande i varje tänkbar situation.

Men varför tar bögarna (dvs alla inom HBT-rörelsen, menar de nog) så stor plats??? Varför provocerar de så???

Varför tar MC-killarna så stor plats, och fotbollssupportrarna, och alla andra? De mår väl bra av och tycker om att få visa upp sig och finnas och synas, kantro? Det gör de flesta i vissa åldrar och faser i livet. Och på samma sätt som många som upplevt en religiös frälsningsupplevelse, kan man känna ett behov av att få delge sina medmänniskor att något viktigt hänt i ens liv. Alla vill väl berätta sin historia.

Men det finns en viktig skillnad:

Det är rätt sällan någon dödas för att de lever ett monogamt herterosexuellt liv och visar sig på stan med sin partner. Men det händer varje år att människor dödas i Sverige därför att någon vet att de lever homosexuellt. Att då, som vilken annan underordnad grupp som helst välja att inte gömma sig, inte skämmas, inte ta mer stryk, inte leva i rädsla – det blir något viktigt av lojalitet med de redan dödade, och med de som, om vi inte markerar, kommer att dödas längre fram.

”Sen kom de och hämtade de homosexuella. Och ingen av oss gjorde något. Sedan kom de och hämtade judarna. och ingen av oss sa något.”

Om du tycker det behövs att din mer konservativa uppfattning får ta plats: Ta dig plats. Men om du väntar dig att alla du möter ska möta dig med respekt kan du glömma det. Ingen möts av respekt ur alla läger. Inte ens de högljutt homosexuella…

april 15, 2008. Etiketter: , , , , , , . Uncategorized.

2 kommentarer

  1. Fred Anderson replied:

    Väldigt, väldigt bra inlägg!

  2. Wendela replied:

    Instämmer med föregående…Kram från en Mamma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: