Köpa sig lycklig

Pengar kan inte köpa lycka, påstår de.

Men pengar kan köpa ett dygns vistelse på ett av de små paradisen på jorden, dit jag fick ta min dotter och hennes pojkvän, mellan två jobbiga cytostatikabehandlingar. Där vi fick ett eget rum i en liten japanskt inredd svit. Med choklad på kuddarna. Och ett eget japanskt bad, med hett vatten porlande ur ett trärör från väggen. Inrett med natursten uppvärmt med golvvärme. Där man inte behövde bry sig om att man har tappat håret och har missprydande ärr.

Träpallar att sitta på för att genomföra den traditionella japanska tvagningsceremonin: Tvätt med frottetvättlapp med ställets egen tvagningstvål, små cirklande rörelser mot hjärtat. Med regelbundna översköljningar av hela kroppen med varmt vatten ur ett laggkärl av trä. Så meditativt… Första gången tvättar man kroppen, nästa gång själen…

Och badet är sedan så varmt att man får ha en handuk urvriden i kallt vatten runt huvudet, medan man sitter där och ser ut genom den glasade väggen ut mor naturen, helt skyddad från insyn…

Och sen en Teppanyakimiddag, vid egen stekhäll där Tim, mästerkock, lagar en fyrarättersmiddag inför ögonen på oss, så att tom grönsaksvägrarpojkvännen njuter av allt det som serveras, med flamberingar som kastar skyar av eld mot taket, och en frukostbuffé med allt man kan önska… Mat som gör det möjligt att äta trots att man inte brukar ha nån matlust under behandlingen. Hon började tom att gå frivilligt, medan vi var där, och värken i benet släppte.

Jo, pengar kan definitivt köpa förutsättningar för att få uppleva ren ogrumlad lycka, som en oas i en vardag som nästan nöter ut oss.

Så, se detta som ett tack, ni som är med och skänker till ideella organisationer. Från oss som just nu fått ta del av det. Och till er företag som är beredda att sponsra såna som oss.

Jag borde inte ha reklam med i min blogg, men det hjälps inte: ni som läser detta förstår var vi varit ändå…

__________________
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

april 19, 2008. Etiketter: , , , . Uncategorized.

One Comment

  1. meknow replied:

    Jag vet inte om jag får skriva det här, men vi fick alltså vistelsen till en bråkdel av vad det skulle kostat av Hasseluddens Yasuragi. De har ett särskilt program för att hjälpa såna som oss. Svävar fortfarande runt i ett lyckomoln över att kunnat ge R detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: