Inkonsekvent margarin.

Jag skrev tidigare om hur socker beskrivs väldigt olika beroende om produkten innehåller mycket eller lite:

På sylt med sötningsmedel står:
”utan vanligt socker”
På sylt med strösocker står det
”med naturligt socker”
Det naturliga sockret är såklart fritt från kemikalier och annat farligt, och det vanliga sockret är såklart sånt som man får karies av och som innehåller bara tomma kalorier man får blodsockerblues och blir fet av.
Sån tur att samma strösocker fått olika namn på de olika förpackningarna så man vet vilket av det man äter!

Nu har jag funderat lite på fettets benämningar.
Om ett margarin med låg fetthalt heter tex ”lätt och rätt”,
borde då inte företagets 70%iga margarin hete ”fett och fel”?

Becel kallar istället sitt feta margarin för ”GOLD – extra smak
Men varför står det då inte på deras andra förpackning: ”Lättmargarin – helt smaklöst”?
Sånt kan man undra i kyldisken när man ska ta sina livsavgörande beslut!

Annonser

juni 3, 2010. Uncategorized.

Kommentera

Be the first to comment!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback URI

%d bloggare gillar detta: